Memoir - en stor og fleksibel dokumentklasse

%03.%12.%2003 %19:%Dec – %21:%Dec

Et foredrag om Memoir-klassen

Onsdag den 3. december 2003 kl. 19-21 holder DK-TUG foredrag om Memoir-klassen. Det foregår i auditorium D1, Institut for Matematiske Fag, Aarhus Universitet, Ny Munkegade, 8000 Århus C.

Dokumentklassen memoir af Peter Wilson har i modsætning til f.eks. book og report rige muligheder for at konfigurere dokumentets udseende uden brug af ekstra pakker – faktisk kan man konfigurere stort set alt! Dette krydret med en meget omfattende manual gør memoir til en ideel dokumentklasse til dig som skal i gang med et bachelorprojekt, speciale eller skal i gang med at skrive en bog.

Foredraget vil være en almindelig introduktion til memoir hvor vi vil kigge på følgende emner:

  • Almindelig brug. En del af de kommandoer man bruger til daglig i f.eks. book er blevet udvidet til at kunne noget mere, eller til at have en lidt anden opførsel, f.eks. \tableofcontents, \chapter eller \index.
  • Opsætning og konfigurering af de ting de fleste måske får brug for, i. e. marginer, headere og footere, \chapter og \section, \caption.
  • Alt efter hvad tiden tillader vil vi desuden se lidt på de ting som memoir også tilbyder (memoir har funktionaliteten af et hav af pakker direkte indbygget).

Alt vil selvfølgelig være gavmildt krydret med eksempler.

Foredraget holdes af Lars Madsen. Slides mm. fra foredraget

 
foredrag/2003-12-03.txt · Sidst ændret: 06.10.2005 22:34 (ekstern redigering)
 
Copyright © 2007 Dansk TeX-brugergruppe, CVR-nr. 30288076